Alior Bank [CPS] PL

Berlin Döner Kebap ma już w Polsce 29 restauracji. Najnowszy lokal został otwarty z końcem kwietnia w Parku Handlowym Zakopianka. Do końca 2018 r. marka planuje prowadzić sieć 40. restauracji.

Kolejne otwarcie planowane jest w maju br., w Centrum Handlowym Emka w Koszalinie oraz Plaza w Poznaniu. Uruchomione mają być również dwa miejsca sezonowe na promenadach w Ustce i Mielnie.

Restauracja Berlin Döner Kebap w Parku Handlowym Zakopianka ma 60 mkw. powierzchni. Oferuje swoim klientom wersję zdrowszego food courtowego jedzenia. Wyróżnikami dań są mięso, w tym 100-proc. wołowina, kurczak bez GMO i antybiotyków, oraz świeże warzywa.

Berlin Döner Kebap rozwija się przede wszystkim na terenie centrów handlowych. Firma otwiera punkty sprzedaży w różnych formatach. More Brands Group, do której należy sieć, prowadzi placówki własne, ale otwarta jest także na współpracę opartą na systemie franczyzowym. Lokale sieci mają powierzchnię od 50 do ponad 150 mkw.

Berlin Döner Kebap na gastronomicznym rynku działa od 1998 r., początkowo w Międzyzdrojach, a potem w takich miejscach, jak łódzka Manufaktura, Stary Browar w Poznaniu, Wola Park w Warszawie, Baltic Park Molo w Świnoujściu czy Galeria Kaskada w Szczecinie. Specjalnością restauracji jest kebab, czyli jedno z najpopularniejszych w naszym kraju dań typu fast food. Sieć we franczyzie rozwija się od 2012 r. Otwiera swoje restauracje w miastach powyżej 100 tys. mieszkańców.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA