Restauracja Merliniego rusza z cyklem spotkań „California Wines Dinner by Merliniego”. Od 28 marca br. dominować będzie kuchnia amerykańska z motywem przewodnim New American Cousine.

W menu znajdzie się wędzona troć wędrowna z chipsem z topinamburu oraz pianą limonkową, Beef Wellington z sosem holenderskim, dziki łosoś z Alaski z musem z salsefii i pieczonymi warzywami korzennymi, a także Usda Prime Black Angus New York Strip Steak z puree ziemniaczanym z truflą i kompresowanymi szalotkami. Deser stanowi sernik Nowojorski z coulis mango.

Do każdego dania serwować będziemy specjalnie dobrany kieliszek wina z Kalifornii z komentarzem Mariana Wiktorskiego, ambasadora win kalifornijskich w Polsce z ramienia PWW oraz naszego uznanego sommeliera. Wśród serwowanych win znajdą się prawdziwe sławy regionu, jak Ghost Pines Chardonnay, Louis M. Martini Canernet Sauvignon czy Edna Valley Pinot Noir – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Merliniego.

Cena kolacji wraz z winami wynosi 249 złotych za osobę.

Restauracja Merliniego to miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie – Instytutu Paula Bocuse we Francji.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA