Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City zaprezentuje tradycyjną żywności od środy 12 czerwca do soboty 15 czerwca. Na poziomie -1, przy fontannie, będzie można kupić pieczywo, wędliny z Podlasia i Roztocza, miody z pasiek mazurskich i Białowieży, kruszewskie ogórki, smalec z Sierpca, wędzone ryby z Jeziora Żywieckiego, regionalne biłgorajskie potrawy i wiele innych produkowanych tradycyjnymi metodami produktów. 

Na Jarmarku Produktów Regionalnych od lat swoje produkty wystawia Agnieszka Gremza, która w rodzinnym gospodarstwie na Podlasiu produkuje sery korycińskie, śmietanę i masło.

Co miesiąc góralskie sery oferuje Bacówka na Wójciźnie, kultywująca 400-letnią tatrzańską tradycję wyrabiania owczych serów – oscypków, redykołków, bundzu i bryndzy, a także serów z mleka krowiego (gołka, korboc).

Na kozie sery twarde, jak i twarogowe zaprasza Gospodarstwo Ekologiczne Sabina i Mieczysław Mąka, które produkuje również w pełnej zgodzie z naturą rozmaite przetwory domowe.

Jak co miesiąc na Jarmarku Produktów Regionalnych w Blue City nie zabraknie oferty zagranicznej – przysmaków z Grecji, Włoch, Węgier, Azerbejdżanu i Syrii.

Red.

Czytaj:

Soplica buduje Pszczele azyle

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA