Alior Bank [CPS] PL

Najstarsza szwedzka sieć restauracji szybkiej obsługi Max Premium Burgers zamierza otworzyć we wrześniu 2017 r. pierwszy lokal w Polsce. Restauracja ze skandynawskimi burgerami powstanie we Wrocławiu.

Sieć zapowiada uruchomienie w tym roku jeszcze kolejnych dwóch restauracji i planuje dalszą ekspansję w kolejnych latach. Wrocławski lokal będzie mieścił się w Galerii Dominikańskiej. Jego powierzchnia wyniesie 370 mkw. Wystrój wykonany zostanie według projektu skandynawskiego designu. Klienci będą mogli zamawiać posiłki zarówno przy ladzie, jak i poprzez interaktywne samoobsługowe kasy.

W ofercie dostępne będą zarówno potrawy mięsne – wołowina i drób pochodzące w 100 proc. od polskich dostawców, jak i bogata oferta wegetariańska. Poza daniami obiadowymi, klienci będą mogli zamawiać także desery.

– Przez ostatnich kilka lat obserwowaliśmy polski rynek, dokładnie analizując sytuację i oceniając możliwości. Podjęliśmy decyzję o otwarciu w Polsce naszych pierwszych restauracji, ponieważ mamy pewność, że jest to rynek, na którym wciąż widać ogromny potencjał rozwoju dla sieci takich jak nasza. Polacy coraz częściej stołują się poza domem, a zapotrzebowanie na dobre jedzenie podawane szybko cały czas rośnie – mówi Richard Bergfors, prezes Max Premium Burgers.

Historia Max Premium Burgers sięga 1968 r., kiedy to w małym lapońskim miasteczku na północy Szwecji Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli swoją pierwszą restaurację, w której serwowali burgery. Dziś spróbować ich można także w Norwegii, Danii i Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Sieć zatrudnia ok. 6 tys. pracowników w ponad 120 restauracjach. Roczne obroty firmy to 300 mln euro. W 2017 r. kolejne lokale mają powstać także w Egipcie i Katarze.

Red. (źródło: retailnet.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA