Restauracja Manor House SPA pełni w ofercie hotelu istotną rolę. Wszystkie potrawy powstają na bazie ożywionej wody Grandera i regionalnych produktów, np. soków z lokalnego gospodarstwa sadowniczego i jaj od kur z wolnego wybiegu. Menu Wegańskie jest ważnym elementem wśród rekomendowanych propozycji dla gości.

Restauracja Manor House SPA ma menu, w którym godna polecenia jest też autorska Dieta Życia, która łączy kilka stylów zdrowego odżywiania, w tym diety niełączenia oraz zgodnej z grupą krwi. Hotel jest przyjazny weganom, od 2014 r. otrzymuje znak jakości V!, nadawany przez Fundację Viva.

W Manor House SPA ofertę dla wegan mamy już od kilkunastu lat i stale ją rozwijamy. Pięć lat temu wprowadziliśmy specjalną kartę wegańską. Jej duża popularność i rosnąca grupa gości preferujących dietę roślinną sprawiła, że włączyliśmy do Menu Wegańskiego nowe propozycje kulinarne. Wszystkie dania powstają wyłącznie z naturalnych składników pochodzenia roślinnego, produktów najwyższej jakości, na bazie ożywionej wody Grandera. – mówi Dorota Tokarska, Dyrektor Marketingu hotelu Manor House SPA.

Nowe Menu Wegańskie w Manor House SPA składa się z: przystawek, zup, dań głównych, sałat i deserów. Zawiera m.in.: tatar z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów, pasztet i smalec z cieciorki, duszone warzywa korzeniowe, placki z cukinii i marchwi, krem z zielonego groszku z wasabi, barszcz czerwony, wegańskie spaghetti, pierogi i gołąbki, selerorybę i pęczak z grzybami.

Wśród deserów warto wymienić: pieczone jabłko, smażone banany czy bezę zrobioną bez użycia jajek. Składnikiem, który to umożliwia jest aquafaba, czyli płyn z puszki ciecierzycy lub woda pozostała po jej gotowaniu.

Kuchnia roślinna jest nie tylko modna i zdrowa, ale też bardzo urozmaicona i smaczna. Można korzystać ze sprawdzonych przepisów, ale też kreatywnie tworzyć nowe. Menu Wegańskie może być wielką przygodą kulinarną. Zachęcamy do wybrania się w nią z nami i skosztowanie nowych potraw według naszych receptur. Wszystkie potrawy z karty wegańskiej, które serwujemy w hotelowej restauracji, otrzymały znak jakości fundacji Viva! dla wegan i wegetarian. Możemy też przygotować potrawy pod indywidualne potrzeby, a te bywają tak różne, jak wiele jest diet wykluczeniowych – komentuje Małgorzata Figarska, kierująca gastronomią w restauracji hotelu Manor House SPA.

Red. (źródło: Manor House SPA)

Czytaj:

Dieta wegańska z dobrze skomponowanym menu

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA