W ofercie słodkich wypieków Piekarni Cukierni Putka pojawiły się nowości z sezonowymi dodatkami, takimi jak truskawki czy rabarbar.
Lekkie ciasta na bazie biszkoptu czy sernika na zimno, z galaretką oraz świeżymi owocami to idealna wiosenna propozycja na każdą okazję dla wszystkich kochających słodkości. Sprawdzą się zarówno na domowym przyjęciu, pikniku w plenerze, jak również do filiżanki kawy podczas popołudniowego relaksu – informuje Putka.
Na klientów czekają m.in.: sernik na zimno z galaretką i truskawkami, babeczki z truskawkami, torcik truskawkowy na bazie delikatnego serka, Panna Cotta z truskawkami, ciasto z rabarbarem, tartaletka orkiszowa z rabarbarem i drożdżówka z rabarbarem.
Sezonowymi słodkościami z owocami mogą się także cieszyć osoby będące na diecie bezglutenowej. Specjalnie z myślą o nich do oferty wprowadzono: bezglutenową tartę z rabarbarem, bezglutenowy i bezlaktozowy torcik na bazie musu truskawkowego i mleka kokosowego z galaretką i owocami oraz bezglutenowe biszkoptowe ciasto z truskawkami i galaretką.
Piekarnie Cukiernie Putka to firma rodzinna o korzeniach rzemieślniczych i blisko 100-letniej historii. W swojej działalności łączy tradycję z nowoczesnością. W ofercie znajdują się pieczywo i wyroby cukiernicze. Obecnie wypiekanych jest ponad 80 rodzajów chleba, bułek i bułeczek oraz ponad 120 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych. Wśród produktów znaleźć można wybór pieczywa, zarówno pakowanego, jak i niepakownego oraz drożdżówki, pączki, bułki słodkie, ciasta i ciasteczka, a także torty. Dla klientów, którzy szukają prostych i smacznych przekąsek do pracy czy szkoły, asortyment produktów wzbogacono także o świeże przygotowywane w piekarni kanapki, sałatki oraz jogurty z dodatkami.
Red. (źródło: Putka)