Restauracje Sphinx, zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły nową, sezonową ofertę. Wśród napojów znajdują się rozgrzewające herbaty: Hibiskusowa, Zielona oraz Malinowa, serwowane z dodatkiem miodu i imbiru oraz kawa latte z kardamonem.
Uzupełnieniem tych propozycji jest czekoladowe ciastko brownie z musem malinowym i bitą śmietaną. W ofercie znajdują się także napoje alkoholowe, w tym grzane wino i piwo.
Restauracje Sphinx proponują trzy rodzaje rozgrzewających herbat w jesiennej odsłonie: hibiskusowo-malinową, podawaną z rozmarynem i grejpfrutem, Zieloną z syropem z kwiatu czarnego bzu i limonką oraz Malinową, czyli czarną herbatę z sokiem malinowym, pomarańczami, goździkami i rodzynkami. W skład każdej z herbat wchodzi także miód i imbir.
Dla miłośników kawy jest nowa, kardamonowa odsłona latte z bitą śmietaną. Natomiast brownie to słodka propozycja na deser – serwowane na ciepło czekoladowe ciastko polane musem malinowym, podawane z puszystą bitą śmietaną i listkiem mięty.
Źródło: Sfinks Polska