Sphinx ma nową restaurację w stolicy

W Warszawie ruszyła nowa restauracja sieci Sphinx, należącej do Sfinks Polska. Lokal znajduje się na parterze budynku Atrium Centrum, przy jednej z najruchliwszych ulic stolicy  – al. Jana Pawła II. Najnowszy Sphinx to 17. restauracja działająca pod tym szyldem w mieście. Lokal jest prowadzony w modelu franczyzowym.

Sphinx w Atrium Centrum to przestronna restauracja zajmująca blisko 375 mkw. Przygotowano tu 36 stolików, przy których może zasiąść łącznie ponad 130 osób. W restauracji na dzieci czeka kolorowa strefa zabaw. W sezonie letnim przy lokalu będzie działać duży ogródek – o powierzchni 130 mkw. Lokal jest czynny od poniedziałku do czwartku od 11:00 do 23:00, w piątki i soboty między 11:00 a 24:00, a w niedziele od 11:00 do 23:00.

Zgodnie z zapowiedziami nowe restauracje w ramach naszej sieci chcemy otwierać przede wszystkim w oparciu o franczyzę, stąd też nowy Sphinx w Warszawie uruchamiamy właśnie w tym modelu. Lokal znajduje się nieopodal licznych w tej części miasta biurowców i budynków mieszkalnych. Można więc oczekiwać, że znajdzie się tu wiele osób, które chciałyby zjeść lunch w pobliżu miejsca pracy albo wybrać się z rodziną do restauracji po sąsiedzku. Dostosowaliśmy więc lokal do potrzeb obu tych grup. Liczymy, że nowa restauracja i nasza oferta będą sprzyjać biznesowym spotkaniom, a dedykowane dzieciom dania i miejsce do zabawy zachęcą do odwiedzin rodziny – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

W ofercie restauracji znajduje się bogaty wachlarz dań kuchni bliskowschodniej i międzynarodowej. W karcie głównej można znaleźć m.in. kultowe dania, jak Shoarma®, a także steki, ryby oraz propozycje kuchni fit czy wegetariańskiej. W menu znajdują się również dania dedykowane dzieciom i oferta lunchowa, a w zależności od pory roku nowości sezonowe.

Red.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Bądź w kontakcie

Van Delivery, Pallet, Truck Delivery (FTL/LTL), Bulk Items'

Najnowsze

Więcej na ten temat