Sieć burgerowni Pasibus serwuje dania w pierwszym lokalu w Częstochowie. Od 3 grudnia br. goście odwiedzający Galerię Jurajską, mogą spróbować m.in. burgerów tworzonych na podstawie autorskich receptur, frytek, kulek serowych i sałatek. To piąta restauracja tej sieci stworzona we współpracy ze spółką Helios.
Pasibus w Galerii Jurajskiej znajduje się w strefie restauracyjnej galerii na poziomie +2. Goście odwiedzający nowy lokal mogą spróbować takich burgerów , jak klasyczny Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebek Junior z autorskim sosem BBQ, ostry Gonzales z nachosami czy Awokadus z domowym guacamole.
Specyficzny smak burgerów, który jest jednym ze znaków rozpoznawczych marki, to zasługa m.in. ręcznie mielonej wołowiny. W każdym połączeniu mięso można bezpłatnie wymienić na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno) lub smażony ser. Co miesiąc w karcie pojawi się Burger Miesiąca, któremu nazwę nadają fani marki.
W menu można znaleźć także Pasi sałatki, zestawy dla dzieci (Pasi Kids), dodatki (m.in. frytki i kulki serowe) oraz napoje (m.in. Pasi Lemoniada) i alkohole (m.in. własną markę piwa).
Restauracja w Częstochowie to kolejny lokal tej marki stworzony we współpracy z Heliosem, operatorem największej sieci kin w Polsce. W jej ramach planowane jest otwarcie w sumie ok. 40 lokali sieci.
Pasibus to popularna sieć burgerowni stworzona przez Dawida Bojarojcia, Jana Kulisiewicza i Piotra Staszczyńskiego. Pierwszy food truck marki stanął jesienią 2013 r. we Wrocławiu i szybko stał się kultowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje znajdują się już w dziesięciu miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu.
Red.