Pasibus uruchomił nowy lokal w Szczecinie. Od piątku 17 lipca br. burgery Pasibusa dostępne są w szczecińskim Centrum Galaxy. Lokal wyróżnia się wystrojem nawiązującym do miasta i klimatu tamtejszej stoczni.
Tym samym Pasibus stworzył 9. restaurację we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. w Polsce. Charakterystycznym elementem lokalu w szczecińskim Centrum Galaxy jest wielka tapeta z motywem morsko-pasibusowym. Przedstawia m.in. wielkiego morskiego stwora i łódź z food truckiem marki.
Goście odwiedzający restaurację mogą spróbować takich burgerów, jak klasyczny Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku; Bebek Junior z autorskim sosem BBQ; ostry Gonzales z papryczką jalapeño i nachosami; Awokadus z domowym guacamole i grillowanym boczkiem. Sak burgerów Pasibusa, który jest jednym ze znaków rozpoznawczych marki. To zasługa m.in. ręcznie mielonej wołowiny. W każdym połączeniu smakowym mięso można bezpłatnie wymienić na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno) lub smażony ser przygotowany według autorskiej receptury.
W lokalu obowiązuje również nowa oferta Wypasik. To pięć mniejszych od standardowych burgerów podawanych w bułce maślanej, dostępnych w preferencyjnej cenie – 9 zł. Klienci mają do wyboru między innymi: Cheese Pasik z wołowiną, sałatą lodową, serem cheddar i sosami pomidorowo-bazyliowym oraz białym; Jalapeño Pasik z wołowiną, sosem jalapeño majo, sałatą lodową, papryczką jalapeño i cebulą; Chicken BBQ Pasik z kurczakiem w panierce, majonezem, sałatą lodową, cebulą oraz sosem bebek. Każdy z nich można zamówić w zestawie z frytkami lub napojem za 12 zł.
Pasibus to marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 r. Pierwszy food truck Pasibusa stanął we Wrocławiu. Szybko stał się znanym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się w 13 miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu.
https://www.facebook.com/Pasibus/posts/2474167022685828
Red.