Zakończyła się 4. edycja wydarzenia Fine Dining Week. W tym roku, w gronie najlepszych restauracji według Plebiscytu Gości Fine Dining Week 2018, znalazła się Restauracja Merliniego.
Fine Dining Week to wyjątkowe wydarzenie na kulinarnej mapie kraju. W tym roku po raz pierwszy odbyło się w czterech miastach, skupiając przeszło czterdzieści lokali w skali ogólnopolskiej. W Warszawie, wśród wyselekcjonowanego grona uczestników, znalazły się takie restauracje, jak Amber Room, Bez Tytułu, N31 by Robert Sowa czy Merliniego.
W tegorocznej edycji, w gronie najlepszych restauracji według Plebiscytu Gości Fine Dining Week 2018, znalazła się restauracja Merliniego.
– To dla nas ogromny zaszczyt znaleźć się w gronie trzech najlepszych w plebiscycie Gości Fine Dining Week 2018”. Fine dining to w końcu mistrzostwo w kreowaniu smaku dla najbardziej wymagających. Tym bardziej dziękujemy za wyróżnienie tym wszystkim, którzy postanowili nam zaufać w tej materii. Oznacza to, że nie zawiedliśmy ich oczekiwań – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Merliniego.
Restauracja Merliniego to kultowe miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie (tj. Instytutu Paula Bocuse we Francji). Lokal jest rekomendowany i stale obecny w przewodniku Michelin.
Red.