W restauracjach Olimp pojawiły się roślinne klopsy. Kampania SezoNowości. Sezonowe przyjemności wystartowała 1 kwietnia br. we wszystkich lokalach sieci. Klopsy roślinne debiutują w menu 11 kwietnia.
– Śledzimy bieżące trendy. Mamy nadzieję, że dzięki naszym działaniom wzrośnie zainteresowanie dietą roślinną, a restauracje Olimp pozyskają nowych gości – mówi Piotr Niemiec, właściciel sieci.
Szefowie kuchni zostali przeszkoleni z kuchni roślinnej oraz zalet diety wegańskiej. W ramach ogólnopolskich warsztatów kucharze dowiedzieli się jak komponować pełnowartościowe dania oparte w pełni o warzywa, kasze, rośliny strączkowe czy orzechy.
– Już w zeszłym roku zdecydowaliśmy się wprowadzić do naszego menu dania w 100% roślinne, pod hasłem Roślinne Poniedziałki w Restauracjach Olimp. Teraz testujemy nowy produkt. Marka Dobra Kaloria cieszy się ogromnym zaufaniem swoich klientów, a nasi Szefowie Kuchni pozytywnie ocenili smak i skład klopsów roślinnych. W najnowszej kampanii SezoNowości Sezonowe przyjemności zaserwujemy spaghetti z marchewki z roślinnymi klopsami w sosie słodko – kwaśnym – wyjaśnia Brand Manager Restauracji Olimp, Tomasz Kowalski.
Klopsy pod Marką Dobra kaloria mają w 100 % roślinny skład oparty w głównej mierze na kiełkach słonecznika, białku pszenicy oraz grochu. Nie zawierają natomiast soi.
Red.