Regionalne i sezonowe produkty można kupić na jarmarkach w Blue City. Jarmark Produktów Regionalnych odbędzie się od środy 21 sierpnia do niedzieli handlowej 25 sierpnia zagości w Centrum Handlowym Blue City przy Al. Jerozolimskich w Warszawie.
Regionalne i sezonowe produkty spożywcze mogą być urozmaiceniem w codziennym menu. Na jarmarku będzie można zaopatrzyć się w swojskie wędliny z Podlasia, wędzone ryby
z okolic Łomży, sery, masło i śmietanę z Korycina, sery kozie, sery góralskie oraz pieczywo na zakwasie, do którego serwowany jest smalec i kiszone ogórki. Smakoszy gotowych potraw z pewnością ucieszą stragany z pierogami, naleśnikami, racuchami, kartaczami.
Nie zabraknie miodów z przydomowych pasiek i tegorocznych przetworów. Wystawcy przygotowali też powidła, dżemy, grzyby i zdrowe kiszonki.
Oprócz polskich wyrobów, zwolennicy kuchni świata będą mogli nabyć greckie wino, oliwy
i oliwki, specjały z Węgier i Włoch oraz azerbejdżańskie i tureckie słodkości, herbatę i kawę.
Na jarmarkach w Blue City można nie tylko kupić naturalne produkty, ale porozmawiać również z ich wytwórcami o recepturach i lokalnej tradycji, według których przygotowują swoje wyroby.
Red.