Grupa Lotos uruchamia koncept gastronomiczny Stacja Smaku. Pierwszy punkt powstał w zmodernizowanej stacji koncernu w Redzie. Do końca roku nowa sieć gastronomiczna działać ma na 10 stacjach benzynowych.
Menu Stacji Smaku zawiera dziewiętnaście nowych pozycji, w tym dania wege, a także kanapki i przekąski przygotowywane na miejscu.
– Własna koncepcja pozwala implementować ofertę również na stacjach o mniejszym potencjale sprzedażowym. Od strony technologii została zaprojektowana tak, aby umożliwiała wprowadzenie oferty na mniejsze formaty stacji paliw, również u naszych partnerów franczyzowych – wyjaśnia Adam Pawłowicz, wiceprezes Lotos Paliwa ds. handlu.
Jak informuje koncern, nowy koncept jest odpowiedzią na potrzeby wymagającego klienta oraz aktualne trendy, także w aspekcie budowania atrakcyjności oferty stacji Lotos na konkurencyjnym rynku i rozwoju oferty Cafe Punkt.
Red.