Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTARGI miały jubileuszową, dziesiątą edycję. Wydarzenie wsparł kulinarnie lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych, marka Deli Catering.
10. jubileuszowe Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie SweetTARGI odbyły się w nowoczesnej przestrzeni Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach, w dniach od 23 do 25 marca 2019 r.
SweetTARGI to największe wydarzenie branżowe na południu Polski, gromadzące co roku ponad 6 tys. zwiedzających z kraju i zagranicy. W tym roku prezentowano maszyny, komponenty i wyroby gotowe, czemu towarzyszyły specjalistyczne szkolenia, warsztaty oraz pokazy innowacji z branży.
Tegoroczną, jubileuszową edycję wydarzenia wsparł kulinarnie lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych, marka Deli Catering. Specjalnie na tę okoliczność przygotowany został rostbef marynowany w pieprzu, nadziewany musem bernaise z dodatkiem kaparów, a także halibut ceviche z pomarańczami na sałatce z glonów Wakame oraz tuńczyk marynowany w sezamie i Martini serwowany na salsie z warzyw.
Red.