80. rocznica otwarcia Toru Służewiec przypada dokładnie w tym roku. O oprawę kulinarną jubileuszu zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering.
Oficjalne obchody 80-lecia Toru Służewiec na Ursynowie ruszyły 5 maja br. Od początku istnienia obiekt ten wzbudzał ogromny zachwyt widzów. Był to bowiem najbardziej nowoczesny obiekt tego typu w Europie, łączący modny w latach 30. XX wieku styl funkcjonalistyczny oraz styl okrętowy. Co więcej, cały kompleks miał wiele ciekawych rozwiązań architektonicznych, jak tunel łączący teren stajen i wybiegu, sztuczne zraszanie, mieszkania dla pracowników czy magazyny (w tym zbożowy na 550 ton ziarna).
O kulinarny akcent jubileuszu zadbała marka Deli Catering, która odpowiadała za kompleksową oprawę cateringową Trybuny Honorowej oraz lóż VIP. Specjalnie na tę okoliczność na zaproszonych Gości czekała wołowina duszona w sosie BBQ z dodatkiem burbonu, a także łosoś ze szparagami gotowanymi w białym winie na francuskim maślanym sosie oraz indyczka na sosie mango z dodatkiem chili.
5 maja stanowił pierwszy z 50 dni wyścigowych. Na tegoroczny sezon zaplanowano w sumie 438 gonitw, które będą się odbywać w każdy weekend. Weźmie w nich udział łącznie ponad 1000 koni zgłoszonych z całej Polski – w tym prawie 600 stacjonujących i trenujących na stałe na Torze Służewiec.
Red.