8 maja przy ul. Dereniowej 10 w Warszawie rozpoczęła działalność Piekarnia Cukiernia Putka. Lokal posiada kącik kawiarniany z kanapami, w którym można napić się kawy, świeżo wyciskanego soku i zjeść na miejscu coś słodkiego, świeżą kanapkę lub sałatkę.
Jest to piąty tego typu lokal pod szyldem Putka. Strefy ze stolikami i kanapami funkcjonują już w piekarniach przy ul. Obrzeżnej 1F (Mokotów), ul. Rydygiera 15 (Żoliborz), ul. Pełczyńskiego 14 (Bemowo), ul. Warszawskiej 43 (Piastów).
Kolejne piekarnie otworzyły się: 9 maja przy ul. Wrocławskiej 8 (Bemowo) oraz 10 maja przy ul. Kaliny Jędrusik 9 (Żoliborz).
Z okazji otwarcia, na klientów czekają atrakcyjne promocje na wybrane wypieki i gratisy w postaci kubków na kawę, nożyków do masła, czy voucherów na torciki – do wyboru czekoladowy, truskawkowy i marakuja.
Piekarnie Cukiernie Putka to firma rodzinna o korzeniach rzemieślniczych i blisko 100-letniej historii. W swojej działalności łączy tradycję z nowoczesnością. W ofercie znajdują się pieczywo i wyroby cukiernicze. Obecnie wypiekanych jest ponad 80 rodzajów chleba, bułek i bułeczek oraz ponad 120 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych. Wśród produktów znaleźć można wybór pieczywa, zarówno pakowanego, jak i niepakownego oraz drożdżówki, pączki, bułki słodkie, ciasta i ciasteczka, a także torty. Dla klientów, którzy szukają prostych i smacznych przekąsek do pracy czy szkoły, asortyment produktów wzbogacono także o świeże przygotowywane w piekarni kanapki, sałatki oraz jogurty z dodatkami.
Obecnie pieczywo i wyroby cukiernicze Putka można kupić w 114 sklepach firmowych i 26 patronackich na terenie Warszawy i okolic oraz w Łodzi, jak również w mniejszych i większych sklepach spożywczych.
Wypieki Putka wytwarzane są w trzech miejscach w Warszawie i okolicach. W sierpniu 2016 r. uruchomiono w Jawczycach pod Ożarowem Mazowieckim największy i najbardziej nowoczesny zakład produkcyjny pod szyldem Putka. W grudniu tego samego roku, po gruntownym remoncie piekarni na warszawskim Grochowie, ruszyła produkcja pieczywa i cukiernictwa bezglutenowego. Produkty cukiernicze wytwarzane są natomiast w cukierni zlokalizowanej w Warszawie-Wesołej.
Red.