Siatkarska Liga Narodów Mężczyzn odbyła się w katowickim Spodku. O oprawę kulinarną wydarzenia zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering.
Przed nami kolejny etap Siatkarskiej Ligii Narodów Mężczyzn 2019, cykl bowiem składa się z serii imprez, które zostaną rozstrzygnięte podczas nadchodzących weekendów. W poprzedniej edycji siatkarskiej Ligi Narodów triumfowali Rosjanie, którzy w finale pokonali Francuzów (brąz zdobyli Amerykanie). Polska grała w turnieju finałowym i ostatecznie zajęła 5. miejsce.
O pełną oprawę kulinarną wydarzenia (strefy VIP, zawodników, dziennikarzy oraz obsługi) zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering. Na tę okoliczność przygotowany został filet z pstrąga marynowany w cytrusach na winno-pomarańczowym sosie z limonką i pieprzem, perlica sous-vide z macerowaną śliwką na imbirowo-szafranowym sosie, a także karczek rolowany z wędzonym bekonem i szalotkami na sosie z czerwonego wina.
Potyczki ćwierćfinałowe rozegrane zostaną 23 i 24 września, zaś półfinały oraz mecze o medale odbędą się miejsce między 26 a 29 września.
Red.