Deli Catering działająca na rynku kulinariów eventowych otwiera oddział w Katowicach. Jak informuje spółka, ma to pozwolić na dalszą ekspansję na tamtejszym rynku, podobnie jak w przypadku sąsiadujących obszarów: Wrocławia i Krakowa.
Do niedawna Deli Catering prowadziła swoją działalność z poziomu siedziby w Warszawie, jednak wzrost aktywności w południowej części kraju oraz nawiązana, strategiczna współpraca z tamtejszymi ośrodkami skłoniła zarząd do uruchomienia oddziału Południowego w Katowicach – informuje firma.
– Od dłuższego czasu obserwujemy wzrost naszej aktywności na terenie Katowic oraz w całym regionie Śląska. Blisko współpracujemy z katowickim „Spodkiem” oraz międzynarodowym Centrum Kongresowym. Chcemy zintensyfikować naszą kooperację z tymi podmiotami oraz odpowiadać na zapotrzebowanie tamtejszego rynku na usługi cateringowe . Będzie to możliwe dzięki otwarciu lokalnego oddziału. Oddział w tym rejonie to również doskonała szansa na ekspansję sąsiadującego rynku wrocławskiego – mówi Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający Deli Catering.
Na czele oddziału stanie Agata Krupa, posiadająca kilkunastoletnie doświadczenie na rynku eventowym, cateringowym oraz hotelowym.
– Śląsk to jeden z najszybciej rozwijających się regionów gospodarczych w Polsce, z rozbudowaną infrastrukturą eventową oraz rosnąca liczbą firm, co przekłada się na coraz większe zainteresowanie usługami w zakresie cateringu. Nasz oddział umożliwi dalszą ekspansję tego rynku. Jestem przekonana, że ugruntowana pozycja Deli Catering w połączeniu z unikalnym podejściem do produktu poskutkuje coraz szerszym portfolio klientów – ocenia Agata Krupa kierownik oddziału południowego Deli Catering.
Uruchomienie oddziału w Katowicach to kolejny etap strategii firmy, która zakłada objęcie zasięgiem najbardziej aktywnych – z punktu widzenia świadczonych usług – rejonów kraju. Spółka monitoruje także inne obszary Polski i nie wyklucza w przyszłości poszerzenia siatki swoich oddziałów o nowe lokalizacje.
Red.