Deli Catering nakarmiła uczestników Wielkiej Warszawskiej

Na warszawskim Torze Służewiec po raz 74. rozegrana została najważniejsza jesienna gonitwa – Wielka Warszawska. Marka Deli Catering, lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych, odpowiadała za obsługę gastronomiczną wydarzenia.

Na dystansie 2 600 metrów, 11 koni i jeźdźców wzięło udział w walce o nagrodę wynoszącą przeszło 220 tys. zł. Podczas Wielkiej Warszawskiej tradycyjnie odbył się również konkurs na najpiękniejszą stylizację lat 50-60 w kapeluszu, fascynatorze lub innym nakryciu głowy. Za pełną obsługę cateringową wydarzenia wraz ze strefami VIP oraz super VIP odpowiadał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych, Deli Catering.

Marka, specjalnie na tę okoliczność, przygotowała wołowinę duszoną w czerwonym winie z rozmarynem i pieprzem, kaczkę pieczoną z jabłkami na sosie żurawinowym z korzenną nutą oraz praskie klopsiki rybne z dorsza w sosie śmietanowo cytrynowym.

Warto podkreślić, iż Tor Służewiec to jeden z najstarszych torów wyścigowych w Europie. W trakcie największych gonitw, jak Derby czy Wielka Warszawska, służewiecki tor odwiedza blisko kilkanaście tysięcy widzów.

Sponsorem Głównym Wielkiej Warszawskiej był PKO Bank Polski.

Red.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Bądź w kontakcie

Van Delivery, Pallet, Truck Delivery (FTL/LTL), Bulk Items'

Najnowsze

Więcej na ten temat