Koronawirus. Zasady bezpieczeństwa żywności

Zasady bezpieczeństwa żywności opracowała Światowa Organizacja Zdrowia. Koronawirus 2019-nCoV jest wirusem osłonkowym. Wyodrębnia się cztery jego rodzaje: alfa-, beta-, delta- oraz gamma-koronawirusy (łac. Alphacoronavirus, Betacoronavirus, Deltacoronavirus i Gammacoronavirus).

Nosicielami poszczególnych gatunków mogą być ssaki, w tym ludzie, a także ptaki. U ludzi koronawirus wywołuje niewydolność dróg oddechowych. Opracowano definicje, zasady bezpieczeństwa żywności i postępowania z koronawirusem.

Red. (źródło: GIS)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Bądź w kontakcie

Van Delivery, Pallet, Truck Delivery (FTL/LTL), Bulk Items'

Najnowsze

Więcej na ten temat