Tłusty czwartek – zjedzmy pączka dla tradycji

Informacje na temat Piekarnie Cukiernie Putka

Piekarnie Cukiernie Putka to firma rodzinna o korzeniach rzemieślniczych i blisko 100-letniej historii. W swojej działalności łączy tradycję z nowoczesnością, aby codziennie dostarczać Klientom produkty najwyższej jakości.

W ofercie Putka znajdują się wysokiej jakości pieczywo i wyroby cukiernicze. Obecnie wypiekanych jest ponad 80 rodzajów chleba, bułek i bułeczek oraz ponad 120 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych. Wśród produktów Putka znaleźć można pełen wybór pieczywa, zarówno pakowanego, jak i niepakownego oraz drożdżówki, pączki, bułki słodkie, ciasta i ciasteczka, a także torty. Specjalnie dla Klientów, którzy szukają prostych i smacznych przekąsek do pracy czy szkoły, asortyment produktów wzbogacono także o świeże przygotowywane w piekarni kanapki, sałatki oraz jogurty z dodatkami.

Obecnie pieczywo i wyroby cukiernicze Putka można kupić w 114 sklepach firmowych i 26 patronackich na terenie Warszawy i okolic oraz w Łodzi, jak również w mniejszych i większych sklepach spożywczych.

Wypieki Putka wytwarzane są w trzech miejscach w Warszawie i okolicach. W sierpniu 2016 r. uruchomiono w Jawczycach pod Ożarowem Mazowieckim największy i najbardziej nowoczesny zakład produkcyjny pod szyldem Putka. W grudniu tego samego roku po gruntownym remoncie piekarni na warszawskim Grochowie, ruszyła w niej produkcja pieczywa i cukiernictwa bezglutenowego. Produkty cukiernicze wytwarzane są natomiast w cukierni zlokalizowanej w Warszawie-Wesołej.

Odroczony wypiek – co to takiego?

Dzisiaj przygotowane – dzisiaj wypieczone. To hasło, którym kieruje się firma w swojej codziennej pracy. Większość produktów wypiekana jest w piekarni i cukierni, następnie dostarczana do sklepów nawet czterokrotnie w ciągu dnia, co gwarantuje ich wysoką jakość i świeżość. Część wyrobów jest również wypiekana w sklepach firmowych, które działają jak mini piekarnie. Są to wyłącznie wypieki ze świeżego, surowego ciasta. W Piekarniach Cukierniach Putka nie stosuje się pieczywa mrożonego. Surowe, przygotowane w piekarni produkty nie są od razu wypiekane, a jedynie schładzane do temperatury 5°C. Drożdże wówczas przestają pracować, co spowalnia proces fermentacji, czyli rozrostu ciasta. Nieprzerwanie w naturalny sposób wytwarzają się jednak dodatkowe aromaty, dzięki czemu pieczywo zyskuje bogatszy smak. Tak przygotowane wyroby, w specjalnych pojemnikach zachowujących temperaturę przewożone są do sklepu. W sklepie trafiają do garowni, gdzie następuje dalszy proces rozrostu ciasta, a następnie zostają wypieczone nie tracąc swoich właściwości. Produkty pozostają świeże nawet dłużej niż te wypieczone w piekarni.

Produkty bezglutenowe

W ofercie Piekarni Cukierni Putka znajdują się produkty bezglutenowe, które są produkowane w specjalnym, dedykowanym do tego celu zakładzie. Wszystkie wyroby zostały przebadane w akredytowanym laboratorium i posiadają międzynarodowy znak Przekreślonego Kłosa, który został przyznany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Wyroby bezglutenowe można kupić nie tylko w firmowych sklepach Putka, ale również w sklepie online.

Red.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Bądź w kontakcie

Van Delivery, Pallet, Truck Delivery (FTL/LTL), Bulk Items'

Najnowsze

Więcej na ten temat