Derby 2019 to jedno z najważniejszych wydarzeń sezonu wyścigów konnych w 2019 r. O pełną obsługę kulinarną wydarzenia zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering.
Westminster Derby rozegrała się na Torze Wyścigów Konnych Służewiec już po raz 75., zaś do rywalizacji o błękitną wstęgę stanęło aż 17 koni. Derby to jednak nie tylko sportowa rywalizacja, lecz także święto elegancji – stąd również i w tym roku nie zabrakło tradycyjnego konkursu dla pań na najpiękniejszy kapelusz.
Za pełną obsługę wydarzenia, a także wydarzeń towarzyszących oraz obsługę indywidualną wszystkich odwiedzających odpowiadał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – Deli Catering. Tym razem, specjalnie na tę okoliczność, marka przygotowała jurajskiego łososia w białym winie na sosie z sycylijskich pomarańczy z młotkowanym pieprzem, kaczkę pieczoną z jabłkami na koniakowym sosie z żurawiną i cielęcinę duszoną w czerwonym winie oraz rozmarynie z dodatkiem masła truflowego.
Warto przypomnieć, iż w tym roku przypada 80. rocznica istnienia Toru Wyścigów Konnych na Służewcu. Pierwotnie wyścigi konne w Warszawie rozgrywane były na Polu Mokotowskim.
Red.