W nowej ofercie można znaleźć chłodnik czy grillowane lub pieczone mięsa, podawane ze świeżą sałatą i warzywami, w sam raz na cieplejsze dni, kiedy to zazwyczaj mamy ochotę na nieco lżejsze dania. Propozycje z oferty „Na chłopskim targu” to połączenie tradycyjnych, babcinych dań z bardziej nowoczesnymi akcentami kuchni polskiej, więc na pewno znajdą amatorów wśród naszych gości – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.
Dania z nowej oferty sprawdzą się jako obiad podczas spotkań w gronie rodziny czy przyjaciół. Goście mają do wyboru dwie nowe zupy: szczawiową z ziemniakami, śmietaną i jajkiem oraz lekki chłodnik z buraków z dodatkiem rzodkiewki, ogórka, szczypiorku, koperku i przepiórczego jajka. Nowe dania główne to mięsa w towarzystwie sałatek. Pierwszym z nich jest sałatka z kurczakiem czyli grillowany filet z kurczaka na sałacie z ogórkiem i rzodkiewką, podawany z jogurtowo-koperkowym dressingiem. Kolejna propozycja to polędwiczka serwowana z sałatką, młodymi ziemniakami z koperkiem oraz sosem szczawiowym.
Na klientów czeka także nowy deser – podawane na ciepło sezonowe owoce zapiekane pod domową kruszonką. Orzeźwienie przyniesie lemoniada z dodatkiem przecieru z rokitnika i mrożona, zielona herbata ogrodowa z plastrami ogórka.
Red. (źródło: Sfinks)