Wielka Gala Gwiazd Plejady 2019 odbyła się 20 maja br. w Ufficio Primo przy ulicy Wspólnej w Warszawie. O oprawę kulinarną wydarzenia zadbał lider na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych – marka Deli Catering.
Wielka Gala Gwiazd Plejady to wydarzenie, podczas którego nagradzane są największe gwiazdy polskiego show-biznesu. Łącznie w plebiscycie „Gwiazdy Plejady” oddano ponad 100 tys. głosów. W kategorii „Osobowość roku” zwyciężyła inicjatywa „Artyści przeciw nienawiści”. „Gwiazdą stylu” została Barbara Kurdej-Szatan. Za autora największej „Metamorfozy roku” uznano Macieja Musiała. Z kolei statuetka w kategorii „Gwiazda sieci” powędrowała do duetu Fit Lovers. „Debiut roku” stał się udziałem Roksany Węgiel, natomiast „Nadzieją Plejady” została Blanka Lipińska.
Podobnie jak w zeszłym roku o kulinarne doznania gości zadbała marka Deli Catering, która specjalnie na tę okoliczność przygotowała krewetki macerowane w chilli i ananasem na szpadkach, mangalicę w czerwonym winie i gorzkiej czekoladzie, a także filet perlicy w kremowym sosie curry z mlekiem kokosowym i zieloną kolendrą.
Impreza odbyła się 20 maja br. w Ufficio Primo przy ulicy Wspólnej 62 w Warszawie. Wydarzenie poprowadzili redaktor naczelny Plejady Marcin Cejrowski oraz Klaudia Wiśniowska. Gośćmi muzycznymi byli Natasza Urbańska oraz Tre Voci.
Red.