Netto. Ekranami z pleksi odgrodzone stanowiska kasjerów

Sieć Netto wprowadza od środy we wszystkich swoich sklepach możliwość płacenie za zakupy do 100 zł bez kodu PIN. Wprowadzenie tego rozwiązania w placówkach handlowych możliwe jest dzięki zmianom dokonanym przez operatorów kart płatniczych: Visa i Mastercard.

W odpowiedzi na zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia – WHO, oczekiwania branży handlowej oraz klientów, do 100 zł zwiększamy limit dla płatności zbliżeniowych, bez konieczności podawania kodu PIN – czytamy w komunikacie Netto Polska.

Terminale we wszystkich naszych sklepach dostosowywaliśmy do podwyższonego limitu płatności zbliżeniowych. To bezpieczne rozwiązanie zgodne z rekomendacją WHO i NBP. Zaleca się je w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa, by ograniczyć używanie gotówki na rzecz transakcji bezdotykowych – mówi Mariola Skolimowska z Netto Polska.

Sieć informuje również o wprowadzeni innych rozwiązań, dzięki którym praca i zakupy w sklepach są bezpieczne.

„Ekranami z pleksi odgrodziliśmy stanowiska pracy kasjerów. Na posadzkach przy kasach pojawiły się taśmy wyznaczające odległość między klientami. Wszystkie sklepy zaopatrzyliśmy w jednorazowe rękawiczki dla pracowników oraz duże ilości żelu antybakteryjnego do dezynfekcji rąk” – podano.

Sieć Netto działa w Polsce od 25 lat. Ma ok. 400 sklepów i zatrudnia ponad 5,5 tys. osób.

Red. (źródło: PAP)

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Bądź w kontakcie

Van Delivery, Pallet, Truck Delivery (FTL/LTL), Bulk Items'