Papa Diego i Van Dog klimat street foodu w Galerii Młociny

Galeria Młociny to trzecie miejsce w Warszawie, w którym można spróbować zarówno meksykańskiej kuchni od Papa Diego, jak i połączeń smakowych serwowanych przez sieć Van Dog. Obie marki zostały stworzone przez Foodio Concepts – spółkę zależną ogólnopolskiej sieci multipleksów Helios.

Papa Diego i Van Dog w Galerii Młociny znajdują się w strefie restauracyjnej Spotkania i Dania na poziomie +2. Papa Diego zajmuje część Dechy – inspirowaną tradycją dawnych bielańskich potańcówek. Goście lokalu mogą spróbować dań kuchni meksykańskiej, m.in. quesadilli z serem i grillowanym kurczakiem w paście achiote, nachosów z sosem serowym i dodatkiem kiełbasy chorizo, burrito w sześciu różnych wariantach smakowych oraz dań w wersjach wegetariańskich: chili sin carne na bazie ciecierzycy i kaktus nopales z batatami.

To trzecia restauracja Papa Diego w stolicy (dwie pozostałe znajdują się w Centrum Praskim Koneser i w Blue City) i 12. w Polsce. Po dwa lokale mają Katowice, Gdańsk, Opole i Warszawa, po jednym – Wołomin, Pruszków i Poznań.

Restaurację Van Dog można znaleźć w części Hutnik nowego centrum handlowego. Goście lokalu mogą spróbować nietypowej wersji klasycznej, ulicznej przekąski – van dogów w wersji gourmet. W menu znajdują się także m.in.: Van Mac&Cheese z makaronem, sosem serowym, grillowaną papryką i bekonem czy Van Tango z argentyńskim sosem chimichurri, granatem, grillowanymi warzywami i prażonymi pestkami migdałów. Zwolennicy orientalnych smaków mogą zamówić van doga z azjatyckimi ogórkami, duszonym porem i ketchupem mango, a weganie – wersję z tofu lub kolorowego Van Carrota z fioletową, pomarańczową i żółtą marchwią pieczoną z czosnkiem i tymiankiem.

Van Dog w Galerii Młociny to trzeci lokal tej sieci, pozostałe działają w Centrum Praskim Koneser i w Blue City.

Foodio Concepts to firma założona przez spółkę Helios z Grupy Agora – operatora największej w Polsce sieci multipleksów, wspólnie z partnerami biznesowymi – Piotrem Grajewskim i Piotrem Komórem, managerami z branży restauracyjnej, którzy współtworzyli i zarządzali m.in. warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.

Red.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Bądź w kontakcie

Śledź najlnowsze trendy, historie sukcesu i inspirujące wywiady z najlepszymi specjalistami w branży. Zacznij zmieniać swoje życie już dziś!

Najnowsze

Więcej na ten temat