15 listopada br. pierwszych gości w Polsce przyjął lokal Papa Diego w galerii Libero Katowice. W restauracji można spróbować kuchni meksykańskiej, m.in. kilku rodzajów burrito, tacos i burrito bowli, a także specjalnej, lokalnej wersji tych dań z krupniokiem.
Papa Diego to pierwsza marka stworzona przez Foodio Concepts, firmę założoną przez spółkę Helios z Grupy Agora, operatora największej w Polsce sieci multipleksów oraz jej partnerów biznesowych – Piotra Grajewskiego i Piotra Komóra, managerów z branży restauracyjnej, którzy współtworzyli i zarządzali m.in. warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.
Papa Diego w Libero Katowice to pierwszy lokal tej sieci. Kolejne powstaną m.in. w Gdańsku (Forum Gdańsk), Poznaniu (Posnania), Warszawie (Centrum Praski Koneser, Galeria Młociny) i Łodzi (Manufaktura). W planach jest również drugi lokal w Katowicach – w Galerii Katowickiej.
Red.