Pełnoziarniste makarony przekonują do siebie Polaków

Pełnoziarniste makarony przekonują do siebie coraz większe grono Polaków. Makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, delikatniejszy smak, który spełnia oczekiwania nie tylko zwolenników makaronów pełnoziarnistych. W nowej odsłonie Pełnego Ziarna od Lubelli znajduje się kilka wariantów, wśród których każdy mator kuchni znajdzie coś dla siebie.  

Pełnoziarniste makarony Lubella Pełne Ziarno mają lepszy smak, a po ugotowaniu są jaśniejsze. W czym tkwi sekret? Lubella ma ponad 130 lat doświadczenia i tradycji, a młyn Lubelli w Lublinie należy do najnowocześniejszych w Europie. Makaron ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Tajemnica lepszego, delikatniejszego smaku tkwi w jakości zboża oraz w specjalnym sposobie mielenia ziaren.

Minerały w zbożu

Makarony od Lubelli zawierają węglowodany, które mogą wpływać na uzupełnienie glikogenu w tkance mięśniowej. Są też źródłem białka, które może mieć pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, a także przyczyniać się do wzrostu masy mięśniowej i pomagać w jej utrzymaniu.

W makaronach pełnoziarnistych znajdziemy również wiele cennych minerałów, jak żelazo, miedź, fosfor czy mangan. Jest też błonnik, który może pomóc w oczyszczaniu organizmu, nabieraniu energii i sił do działania.

7 wariantów

Lubella Pełne Ziarno to aż 7 propozycji. W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki.

W nowym, delikatniejszym wydaniu można spróbować ich w trzech wersjach: z pszenicy, z dodatkiem orkiszu lub żyta.

Przepisy z nowym pełnym ziarnem Lubelli

Lubella Pełne Ziarno spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Spaghetti,
  • 300 g bobu,
  • 120 g boczku w kawałkach,
  • 100 g serka mascarpone,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • szczypta pieprzu,
  • natka pietruszki do dekoracji.

Przygotowanie:

  1. Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzając, zostawić 1/2 szklanki wody.
  2. Ugotować bób, ostudzić i obrać.
  3. Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać ser mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu.
  4. Dodać bób, makaron Lubella Pełne Ziarno i gotować, aż sos lekko zgęstnieje.
  5. Doprawić szczyptą pieprzu.
  6. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem

Składniki na dwie porcje:

  • 150 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Świdry
  • 200 g wędzonego łososia
  • pół cebuli
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 ml śmietany 30 proc.
  • koperek
  • cytryna
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Przygotowanie:

  1. Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę.
  3. Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
  4. Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę.
  5. Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min.
  6. Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.

Red.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Bądź w kontakcie

Van Delivery, Pallet, Truck Delivery (FTL/LTL), Bulk Items'

Najnowsze

Więcej na ten temat