Sfinks Polska, spółka zarządzająca sieciami Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i Fabryka Pizzy, otworzyła restaurację Sphinx w Starogardzie Gdańskim. Lokal przy ul. Rynek 6 uruchomiono we współpracy z nowym franczyzobiorcą.
To już trzecia nowa restauracja otwarta przez Sfinks Polska po tzw. odmrożeniu gastronomii.
Restauracja Sphinx położona w centrum miasta to lokal o powierzchni ponad 300 mkw. Dla gości przygotowano miejsca przy kilkudziesięciu stolikach w sali wewnątrz oraz w letnim ogródku. W nowo otwartej restauracji powstał także kącik zabaw. Oprócz tego rodziny odwiedzające restaurację z dziećmi mogą korzystać z wielu innych udogodnień. Są to Kids Menu, krzesełka do karmienia, dziecięca zastawa, przewijak czy zniżki w ramach Karty Dużej Rodziny.
– Pod naszymi markami działa duża sieć restauracji franczyzowych, którą konsekwentnie rozwijamy. Mamy sprawdzone koncepty gastronomiczne i atrakcyjne zasady współpracy w modelu franczyzy. Cieszy nas, że udało nam się po przerwie związanej z lockdownem uruchomić kolejną restaurację franczyzową sieci Sphinx, tym razem w Starogardzie Gdańskim. Mamy nadzieję, że klienci będą chętnie odwiedzali restaurację położoną przy klimatycznym starogardzkim rynku – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska.
Restauracja działa w godz. 9-23 od poniedziałku do czwartku, od piątku do soboty w godz. 9-01, a w niedziele od godz. 10 do 23. W nowo uruchomionej restauracji, podobnie jak w całej sieci Sphinx, przestrzegane są zalecenia GIS oraz własne procedury higieny, czyli tzw. Antywirusowa Dziesiątka Sfinksa.
- Stoliki dezynfekuje się po każdym gościu oraz w dowolnym momencie na prośbę gości.
- Kelnerzy i kucharze mają obowiązek noszenia maseczek i rękawiczek.
- Restauracje zapewniają gościom płyn dezynfekujący w toaletach oraz w widocznym miejscu na sali konsumpcyjnej.
- Karty menu dezynfekuje się po każdym użyciu.
- Na prośbę gościa udostępnia się jednorazowe sztućce.
- Przyprawy serwuje się w jednorazowych opakowaniach.
- Naczynia i sztućce podwójnie sie parzy i dezynfekuje.
- Pracownicy restauracji przystępują do pracy po codziennym pomiarze temperatury.
- Wszystkie klamki oraz włączniki w restauracji dezynfekuje się kilka razy dziennie.
- Liczba audytów bezpieczeństwa została podwojona w całej sieci.
Red. (źródło: sfinks.pl)