White Bear Coffee jest nowym pomysłem dwóch doświadczonych firm, które połączyły swoje siły do budowy nowego konceptu. Kawiarnia powstała w wyniku fuzji marek Koku Sushi i Mobilny Barista. Marka ma być wkrótce rozpowszechniana na terenie całej Polski jako franczyzowa sieć lokali.
White Bear Coffee serwuje parzoną na kilka sposobów kawę m.in. z Hondurasu i Brazylii. Oferuje także możliwość możliwość zakupu do domu lub firmy całych opakowań ziaren: 250 i 500 gram, a nawet kilogramowych.
Kawiarnia powstała przy współpracy Mobilnego Baristy i Koku Sushi. Lokal w centrum Białegostoku, oprócz kawy, proponuje także kanapki mięsne, wegetariańskie i wegańskie, na deser zaś – sześć propozycji różnych słodkości, a z napojów – soki, lemoniady oraz wybór różnorodnych herbat.
Mobilny Barista to marka specjalizująca się w obsłudze baristów na różnego rodzaju eventach, targach, weselach oraz imprezach plenerowych. Oferuje usługi w zakresie kursów i szkoleń oraz prowadzi sklep z kawą wypalaną w polskich palarniach, akcesoriami do kawiarni i domu, ekspresami, młynkami, blenderami.
Koku Sushi jest firmą rodzinną Mariusza, Urszuli i Piotra Olechno. Od ponad 15 lat prowadzi sushi bary w całej Polsce. Obecnie działają 22 lokale w 19 miastach. Sieć barów utrzymana w charakterystycznym dla kraju kwitnącej wiśni wystroju.
Red. (źródło: bialystok.naszemiasto.pl)
Czytaj: