Gringo i Menya Musashi w Galerii Młociny powiększą listę restauracji w strefie gastronomicznej Spotkania i Dania, dedykowanej miłośnikom kuchni wszystkich kontynentów.
Gringo i Menya Musashi w Galerii Młociny to rozwijające się w Polsce koncepty. Pierwszy oferuje meksykańskie jedzenie w zdrowej, wyrazistej odsłonie, drugi jest znany z ramenów oraz tsukemenów.
Według planów, w drugiej połowie sierpnia w Hali Hutnik gości powita Gringo Bar, czyli stworzony przez Macieja „Bilona” Bilkę koncept, którego podstawą jest serwowanie świeżego i zdrowego jedzenia w wyrazistej, meksykańskiej odsłonie. Wśród nowości kulinarnych pojawi się również międzynarodowa sieć Manaya Mushashi, oferująca rameny oraz tsukemeny prosto z ulic Tokio.
W Galerii Młociny od lipca działa już Sushi Zushi, czyli sieć restauracji oferująca japońskie jedzenie w polskim wydaniu. Zwolennicy hiszpańskiej kuchni mogą natomiast od niedawna skosztować tapas w restauracji Sobremesa, która słynie z przekąsek rodem z Katalonii.
Red.