Meet & Fit – Slow Food uruchomił nowy lokalu gastronomiczny Pruszkowie przy ul. Bolesława Prusa, przy jednej z dwóch najbardziej ruchliwych ulic miasta. Bistro oferuje na powierzchnia 60 mkw. 18 miejsc siedzących dla gości.
Kolejne lokalizacje, w których pojawi się Meet & Fit – Slow Food, to Gliwice, Żyrardów, Kielce, Mielec oraz Katowice. Jak informuje marka, w części z tych miast udało się już pozyskać lokalizacje, w kilku zaś trwają jeszcze poszukiwania.
– W najbliższym czasie planowane są kolejne otwarcia. Niezależnie w kilku miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych franczyzobiorców – mówi Łukasz B. Błażejewski, dyrektor generalny Meet & Fit.
Najbliższe otwarcie odbędzie się w Centrum Handlowym Forum Gliwice. Będzie to trzeci lokal w utworzony w centrum handlowym. CH Forum Gliwice w swojej ofercie gastronomicznej posiada m.in. takie marki jak: Berlin Kebap, KFC, Makarun, McDonald’s, Olimp czy Grycan.
Meet & Fit – Slow Food to koncept mało powierzchniowych punktów gastronomicznych typu bistro, działających w modelu kuchni otwartej. Jest największą w Polsce siecią lokali serwujących w jednym miejscu wegańskie oraz mięsne burgery. Wszystkie można wybrać w formie FIT, super FIT lub podane w bułce bezglutenowej. W menu znajduje się wybór burgerów z grillowaną wołowiną, drobiem oraz wegańskich, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone.
Meet & Fit jest członkiem pierwszej w historii branży organizacji zrzeszającej podmioty rynku gastronomicznego, czyli Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu – ZP HoReCa.
Łukasz Błażejewski zarządza siecią restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej pod marką „7 Street – Bar & Grill” oraz siecią punktów gastronomicznych „serwujących szybkie dania dla osób aktywnych i zwracających uwagę na to co trafia na ich talerz” pod marką „Meet & Fit – Slow Food”.
Red. (źródło: ZP HoReCa)