Show Rum Warsaw odbędzie się 11 maja 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie. Na festiwalu zagoszczą rumy blisko z całego świata. Za koncept kulinarny odpowiadać będzie Restauracja Merliniego.
Show Rum Warsaw będzie okazją nie tylko do degustacji szerokiej palety rumów, lecz również zróżnicowanego wachlarza whisky z rumowym akcentem oraz tequili. Oferty festiwalowej nie będą stanowiły jedynie alkohole Premium. Dla uczestników przygotowany zostanie rozbudowany koncept kulinarny, za który odpowiadać będzie Restauracja Merliniego.
– Kategoria rumów to bez wątpienia jeden z najprężniej rozwijających się segmentów alkoholi – nie tylko w Polsce, lecz także i całej Europie. O sile rumu świadczą chociażby doskonałe możliwości przybierania najróżniejszych form aromatycznych i smakowych. Stąd, dla wszystkich miłośników food pairingu zaplanowaliśmy pokazy live cookingu, gdzie przygotowane zostaną potrawy na bazie owego trunku – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.
Restauracja Merliniego to miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany, wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie – Instytutu Paula Bocuse we Francji.
Red.