Show Rum Warsaw odbędzie się 11 maja 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie. Na festiwalu zagoszczą rumy blisko z całego świata. Za koncept kulinarny odpowiadać będzie Restauracja Merliniego.

Show Rum Warsaw będzie okazją nie tylko do degustacji szerokiej palety rumów, lecz również zróżnicowanego wachlarza whisky z rumowym akcentem oraz tequili. Oferty festiwalowej nie będą stanowiły jedynie alkohole Premium. Dla uczestników przygotowany zostanie rozbudowany koncept kulinarny, za który odpowiadać będzie Restauracja Merliniego.

Kategoria rumów to bez wątpienia jeden z najprężniej rozwijających się segmentów alkoholi – nie tylko w Polsce, lecz także i całej Europie. O sile rumu świadczą chociażby doskonałe możliwości przybierania najróżniejszych form aromatycznych i smakowych. Stąd, dla wszystkich miłośników food pairingu zaplanowaliśmy pokazy live cookingu, gdzie przygotowane zostaną potrawy na bazie owego trunku – mówi  Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.

Restauracja Merliniego to miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany, wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie –  Instytutu Paula Bocuse we Francji.

Red.

Czytaj:

California Wines Dinner w Restauracji Merliniego

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA