Fine Dining Week ma kolejną edycję. Na gości czekać będą nowe smaki i aromaty pod postacią pięciu dań wybitnych szefów kuchni. W gronie wybranych, najbardziej autorskich restauracji po raz kolejny znalazła się Restauracja Merliniego.
Restauracja Merliniego w plebiscycie gości poprzedniej edycji zajęła trzecie miejsce.
– Fakt, iż znaleźliśmy się w gronie trzech najlepszych restauracji motywuje nas do ponownego udziału w wydarzeniu. W tym roku chcemy przygotować jeszcze bardziej wyjątkowe menu, którym mamy nadzieję zachwycić gości. Zważywszy na to, iż wydarzenie odbywać się będzie wraz z końcem lata, z pewnością sięgniemy tu po produkty sezonowe. Choć mamy już pomysły na menu, na tym etapie pozostanie ono jednak niespodzianką – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Merliniego.
Restauracja Merliniego to miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie (Instytutu Paula Bocuse we Francji). Lokal jest rekomendowany i stale obecny w przewodniku Michelin.
Red.