Pierwsza odsłona festiwalu Show Rum Warsaw odbyła się 11 maja br. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie. Za koncept kulinarny odpowiadała Restauracja Merliniego, miejsce dla miłośników steków i owoców morza.
Rumy z trzciny cukrowej, finiszowane, w beczkach po whisky, wytwarzane w najstarszych destylarniach świata – to wszystko czekało na odwiedzających pierwszą edycję festiwalu Show Rum Warsaw 2019. Impreza niemal w całości dedykowana rumowi pokazała, że kategoria ta stanowi jeden z najprężniej rozwijających się segmentów alkoholi, nie tylko w Europie, ale i w Polsce.
Za konceptu kulinarny festiwalu odpowiadała Restauracja Merliniego.
– Dla wszystkich miłośników food pairingu mieliśmy okazję przygotować pokazy live cookingu, podczas których nie zabrakło krewetek w rumie z mango, chili i zieloną kolendrą czy wołowiny macerowanej w tequili – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.
Red.
Czytaj:
https://forumgastronomii.pl/california-wines-dinner-w-restauracji-merliniego/