Pierwsza odsłona festiwalu Show Rum Warsaw odbyła się 11 maja br. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie. Za koncept kulinarny odpowiadała Restauracja Merliniego, miejsce dla miłośników steków i owoców morza.

Rumy z trzciny cukrowej, finiszowane, w beczkach po whisky, wytwarzane w najstarszych destylarniach świata – to wszystko czekało na odwiedzających pierwszą edycję festiwalu Show Rum Warsaw 2019. Impreza niemal w całości dedykowana rumowi pokazała, że kategoria ta stanowi jeden z najprężniej rozwijających się segmentów alkoholi, nie tylko w Europie, ale i w Polsce.

Za konceptu kulinarny festiwalu odpowiadała Restauracja Merliniego.

Dla wszystkich miłośników food pairingu mieliśmy okazję przygotować pokazy live cookingu, podczas których nie zabrakło krewetek w rumie z mango, chili i zieloną kolendrą czy wołowiny macerowanej w tequili – mówi Bartłomiej Czerwiński, właściciel Restauracji Merliniego.

Red.

Czytaj:

California Wines Dinner w Restauracji Merliniego

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA