Drugi lokal w stolicy Meat & Fit znajduje się w centrum biurowym Mokotowa „Mordor” przy ul. Konstruktorskiej. Urządzony jest w modernistycznym, charakterystycznym dla Meat & Fit stylu.
– Obecnie jesteśmy największą w Polsce siecią lokali serwujących wegańskie oraz mięsne burgery pod jednym dachem. Wszystkie burgery można wybrać w formie FIT, super FIT lub podane w bułce bezglutenowej. W najbliższym czasie planujemy otwarcia kolejnych lokali m.in. w Płocku, Szczecinie, Gdyni. W kilku innych miastach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych franczyzobiorców – mówi dyrektor ds. franczyzy Łukasz Błażejewski.
Meat & Fit – Slow Food to sieć punktów gastronomicznych typu bistro. W menu znajduje się wybór dań i przekąsek, m.in. burgery z wołowiną, drobiem i wegańskie, frytki z batatów i belgijskie oraz sałatki, smoothies.
W tym roku sieć podjęła decyzję o rezygnacji z jaj pochodzących z chowu klatkowego. Zmiany mają być wprowadzone do końca 2019 r. Dotyczy to jaj w każdej postaci, również tych będących składnikiem panierki lub bułek.
Z przeprowadzonych w lutym 2018 r. badań instytutu IBRIS wynika, że 82,4 proc. Polaków jest przeciwnych hodowaniu kur w klatkach – argumentuje Meat & Fit.
Red.