Nowa pizzeria Tutti Santi działa od 15 listopada 2019 r. Mieści się przy ulicy Legnickiej w Lubinie. To jedenasty a lokal sieci w Polsce. Restauracja ma w swoim menu pizze oparte na oryginalnych włoskich produktach.
Współzałożycielem Tutti Santi jest Valerio Valle, jeden z czołowych włoskich pizzaiolo, Mistrz Włoch, Mistrz Europy i wicemistrz świata w wykonywaniu pizzy klasycznej.
– To nasza 11 kolejna restauracja w sieci w Polsce. Zapraszamy całe rodziny, by w ciekawym wystroju mogły odpocząć i zjeść włoską pizzę zrobioną z autentycznych, regionalnych składników. Delektować się smakami prawdziwych Włoch – mówi Sergiusz Urbański, współwłaściciel sieci Tutti Santi.
Jak podkreśla Valerio Valle, zastosowanie świeżych włoskich produktów oraz specjalnej technologii dojrzewania ciasta jest kluczowe, by pizza miała wyrafinowany smak i była jednocześnie lekkostrawna.
Recepturę stworzył sam Valerio Valle, który osobiście szkoli pracowników pizzerii i nadzoruje jakość produktów, wśród których są m.in. mąka 5 stagioni, sos pomidorowy z pomidorów pelati, mozzarella di bufala, szynka prosciutto cotto.
– Doskonała pizza musi być pyszna, ale jednocześnie lekkostrawna. Technologia, którą stosujemy w pizzerii Tutti Santi, uwzględnia procesy chemiczne, które zachodzą w cieście. Ustawienie odpowiedniego czasu dojrzewania oraz dobór odpowiedniej ilości składników ma ogromny wpływ na smak, chrupkość, barwę oraz , co najważniejsze, lekkość trawienia ciasta – wyjaśnia Valerio Valle.
W centrum lokalu znajduje się piec z lawy wulkanicznej, który opalany jest drewnem. Uwagę gości wzbudza także industrialny wystrój z oryginalnymi gotyckimi elementami.
Tutti Santi to po włosku „wszyscy święci”. Pizzerie otwierane są w systemie franczyzowym. Oferta franczyzy skierowana jest do osób, które chcą prowadzić własny biznes w oparciu o sprawdzone standardy i zweryfikowany rynkowo koncept biznesowy – informuje sieć. W menu jest 40 różnych rodzajów pizzy.
Red. (źródło: lublin.eu)