Alior Bank [CPS] PL

St Antonio, Der Elefant, Podwale 25 Kompania Piwna, U Szwejka i  Bazyliszek to pięć warszawskich restauracji, w których do każdego ze skomponowanych przez szefów kuchni posiłków goście będą mogli dobrać wino z rodzinnej Winnicy Turnau. 

Winnica Turnau z oddalonych od Szczecina o 60 km Baniewic to przedsięwzięcie rodzinne. Znany artysta Grzegorz Turnau prowadzi ją wraz z rodziną i przyjaciółmi. Na 28 hektarach rosną takie odmiany, jak solaris, johaniter, riesling, hibernal, seyval blanc, rondo, regent, cabernet i pinot noir. Wina Turnau zdobyły nagrody na krajowych i międzynarodowych konkursach winiarskich.

 – W naszej restauracji do każdego dania dobieramy konkretny rodzaj wina, które musi współgrać ze smakiem potrawy, czy to będzie ośmiornica, stek z sezonowanej wołowiny, czy sałatka albo deser. Kelnerzy chętnie doradzają klientom. To zresztą niezbędne przy bogatej karcie i bogatym wyborze win  – mówi Marzena Wójciak, menedżerka restauracji Der Elefant na Placu Bankowym.

Z kolei Agata Melnyk, menedżerka restauracji St Antonio, znajdującej się w Ogrodzie Saskim, podkreśla klasę i magię marki Turnau.

Właścicielem restauracji: St Antonio, Der Elefant, Podwale 25 Kompania Piwna,
U Szwejka i Bazyliszek jest  Artur Jarczyński, który od 28 lat prowadzi na polskim rynku sieć restauracji takich marek, jak:  Shipudei Berek, Otto Pompieri, Pod Wawelem i Sukiennice.

Red.

Czytaj:

Jakie alkohole najchętniej piją Polacy?

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

CAPTCHA